19. desember

Bak dagens luke finner vi... L. Frank Baum!"Baum 1911" by George Steckel - Los Angeles Times photographic archive, UCLA Library. Licensed under Public Domain via Commons.

L. Frank Baum (1856-1919) er kanskje mest kjent for å ha skrevet Oz-bøkene. The Wizard of Oz har du kanskje hørt om? Han var en fantasyforfatter som skrev 55 bøker, noenogåtti noveller og rundt 200 dikt. Han var en nytenkende mann, og gjennom forfatterskapet sitt spådde han blant annet tv, bærbare datamaskiner, trådløse telefoner og reklame på klær.

Hans bidrag til juleantologien som jeg leser nå i desember er A Kidnapped Santa Claus.Skrevet i en lignende stil som Oz-bøkene (altså veldig barnevennlig) handler denne historien om fem demoner som ikke liker at Julenissen gjør barna glade. De prøver først å gjøre nissefar både sjalu og få ham til å hate de som ikke tror på ham, men det fungerer ikke. Til slutt bestemmer demonene seg for å kidnappe Julenissen på julaften slik at han ikke får delt ut gavene sine. Dette er en barnehistorie så selvsagt går alt bra til slutt og juleglede spres til alle.

Dette var en veldig hyggelig julehistorie.  Jeg likte den i alle fall veldig godt.

 

#julekalender #jul #julenissen #santa #santaclaus #kidnapping #demon #lfrankbaum #baum

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits