18. desember

Bak dagens luke åpenbarer det seg... et kjøpesenter!
I dag har jeg plukket ut nok en julefilm fra filmbiblioteket til Viaplay. Christmas in Wonderland har med kjente navn som Tim Curry, Patrick Swayze, Carmen Electra og Chris Kattan, bare for å nevne noen.

Dette er en skikkelig gladteit julekomedie. Den er veldig Hjemme Alene-aktig, bortsett fra at ungene er alene på et kjøpesenter.

Patrick Swayze er en arbeidsledig pappa som er dårlig til å planlegge. Familien har akkurat flyttet fra Los Angeles til Canada. Det er julaften og ingen har handlet hverken gaver eller juletre enda. Snakker om å være i siste liten. Da blir det en tur på kjøpesenteret. Mens pappa Swayze drar for å handle, blir ungene igjen for å hilse på kjøpesenternissen. Jenta i familien ønsker bare en ting av nissen: en million dollar. For hun overhørte faren mumle om at han trengte det.

Og vi skal tro at denne kjøpesenternissen er den ekte julenissen, for jammen får ikke ungene plutselig en bag med masse penger. Uvitende om at det er falske penger, går de på en shopping-bonanza slik bare unger kan. Snart har de både skurker og politi etter seg.

Både skurkene og politiet er stein dumme. Begge minner meg veldig om de to bandittene fra filmene om gutten som ble hjemme alene i jula. Du husker kanskje de?

Christmas in Wonderland er i alle fall en veldig hyggelig film for hele familien. Ja, den er teit, men koselig. Du må bare glemme den totale mangelen på sikkerhetsvakter og det faktum av at ingen reagerer på unger og suspekte karer som går amok i et digert kjøpesenter. Bare la hjernen hvile og kos deg. Carmen Electra har dyp utringning og Tim Curry spiller en vimsete skotsk-kanadisk (?) politietterforsker. Smarte unger og klumsete skurker. Og en haitank. Her er det noe for alle. En god, gammeldags, gladteit julefilm.

Trailer:


#julekalender #jul #film #santa #julenisse #kjøpesenter #timcurry #patrickswayze #carmenelectra

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits