2. Desember

Bak dagens luke skjuler det seg... William Gibson

My dream scenario would be that you could go into a bookshop, examine copies of every book in print that they're able to offer, then for a fee have them produce in a minute or two a beautiful finished copy in a dust jacket that you would pay for and take home. - William Gibson

 

William Gibson er vel mest kjent for boken Neuromancer. Må innrømme at jeg ikke har lest den, men den har lenge vært på listen over bøker jeg burde få tak i. Gibson oppfant begrepet cyperspace og er et av de største navnene innenfor sjangeren cyberpunk. Han forutså også blant annet reality-tv lenge før det faktisk dukket opp på tv-skjermene, og forutså hvor populært videospill og internett ville bli. Han har ikke skrevet så veldig mange bøker, men alle har fått veldig gode anmeldelser. Jeg håper jeg får rotet meg til å lese noen av dem snart.

I juleantologien som jeg leser nå i desember har han skrevet en veldig kort historie som heter Cyber-Claus. Den er veldig kort, men oser av cyberpunk. En mann våkner av at huset hans forteller om en inntrenger på taket som er på vei ned pipen. Det er masse referanser til futuristisk teknologi og hva dagens kjente merkevarer kommer til å produsere i fremtiden. Jeg syntes novellen var i korteste laget, for du rekker ikke å få en formening om den er bra eller ikke før den er over. Hele novellen kan leses online her.

#julekalender #cyberpunk #sciencefiction #novelle #julenissen #santaclaus #santa #cybersanta

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits