Artemis FowlDa jeg skulle teste ut det nyåpnede Stormen bibliotek her i Bodø var det litt vanskelig å velge seg en bok. Sist jeg lånte noe fra et bibliotek var jeg vel fortsatt i barneskolen. Hvis jeg husker riktig var det bøkene om Rydiger, den vesle vampyren jeg lånte da. Tiden har forandret seg, ingen stempling og kontakt med bibliotekdamene. Nei, nå skal vi skanne boken og lånekortet selv på en datamaskin. Og en alarm går hvis man passerer sensorene i døren dersom chipen i boken ikke har blitt fortalt at den er lånt ut. Stilig egentlig. Det føltes litt sci-fi. :-D

Jepp, det er lenge siden jeg brukte et bibliotek. Dessverre er det for lite vegger i den nye leiligheten min, så jeg har blitt nødt til å innse at jeg ikke kan kjøpe ubegrenset med bøker lenger. Dermed blir jeg nødt til å begynne å låne fra biblioteket, samt benytte meg mer og mer av ebøker. Jeg venner meg nok til det etter hvert.

Det er et veldig flott bibliotek vi har fått her i Bodø. Tre etasjer og nydelig utsikt utover havet. På våren, når vi får mer dagslys skal jeg ta noen bilder av utsikten og legge ut her på bloggen.

Så, hva skulle jeg da velge som min første lånebok? Det var jo overveldende mye å velge imellom. Jeg så masse av Patterson og Cussler som jeg ikke har lest. De liker jeg jo. Det var også mange spennende historiske dramaer av Cornwell, Barone, Iggulden og flere jeg ikke kjente til. Hyllemeter på hyllemeter med krim, thriller, drama og mere.

Jeg søkte tryggheten i fantasy/science fiction-avdelingen. Der var det lunt og godt, for de fleste bøkene der pryder mine bokhyller hjemme.

Kanskje var det barndomsminnene som poppet frem, men jeg endte opp med å plukke opp en barne- og ungdomsbok fra den irske forfatteren Eoin Colfer: Artemis Fowl, den første boka i hans serie ved samme navn. Jeg har tidligere lest Flygeren og Ønskelisten av Colfer, men selv om jeg har hørt mye bra om Artemis-bøkene, har jeg ikke lest dem.

Så da begynner jeg på de.

Artemis Fowl er 12 år gammel og et forbrytergeni. Med hjelp av sin tøffe butler, Butler (ja, for enkelthets skyld så heter han det også), planlegger han å få tak i alvegull. Dette involverer kidnapping og pengeutpressing av magiske vesener. Dette er ikke Tolkien-alver, men mer menneskelige alver som er villige til å gjøre det meste for å hindre menneskene i å få vite om deres eksistens. Så når Artemis kidnapper politialven Kristonia Kort, blir hjemmet hans beleiret av sinte magiske skapninger. Alver, leprechauner, dverger, kentaurer og troll får vi møte i denne sjarmerende eventyrfortellingen. Nevnte jeg forresten at Butler er tøff? Han var jo helt klart den kuleste.

Selv om jeg nok er litt over målgruppens alder, så syntes jeg den var koselig. Lettlest og veldig rett fram er dette en hyggelig fortelling man kan bare slappe av og kose seg med. Ukomplisert moro kan den vel kalles. Jeg hadde garantert elsket denne hvis jeg var i rett alder.

Det blir ikke gjort noe stort nummer av det før helt mot slutten, men handlingen i denne boken foregår like før jul, så det var en passende tid å lese den på.

Skal se etter bok 2 neste gang jeg er på biblioteket. Og kanskje driste meg ut i en annen avdeling også. Etter hvert.

#bok #bokanmeldelse #bibliotek #fantasy #artemis #fowl #colfer

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits