Julekalender 21. desember

Bak dagens luke finner vi: Mer kosmisk jul!Vi har kommet til fjerde søndag i advent, og da passer det utmerket med en novellesamling full av fantastiske julehistorier. Noen er helt nye, mens andre er gjenopptrykk av gamle klassikere. A Cosmic Christmas 2 You er utgitt av Baen forlag og er tilgjengelig både som ebok og i Pocket.

Samlingen inneholder:

The Shape of Christmases to Come av Hank Davis er samlingens forord.
Angel of Light av Joe Haldeman er satt i et fremtidssamfunn for kristendommen og islam har blitt til chrislam.
Joe Haldeman er en kjent science fiction forfatter. Du har sikkert hørt om The Forever War?
Denne ble først publisert i det australske bladet Cosmos i desemberutgaven i 2005.


And to All a Good Night av Tony Daniel forteller oss at julenissen også besøker de som har bosatt seg i verdensrommet.
Tony Daniel kjenner jeg ikke så mye til, men han er en science fiction forfatter og har også skrevet manus til skrekkfilmer for SyFy Channel.
Christmas Card av Connie Willis vet jeg ikke helt hvordan jeg skal forklare.
Connie Willis kjenner jeg ikke til, bortsett fra fra noen noveller. Hun er en prisbelønt forfatter i science fiction sjangeren.
Dette er en redigert utgave av en historie som ble publisert i Sidewinder Magazine (ukjent hvilket nummer)
Away in a Manger av Wen Spencer handler om en baby og en gruppe dyr som bestemmer seg for å ta seg av ungen.
Wen Spencer har jeg heller ikke lest noe av tidligere. Hun bor på Hawaii og hennes forfatterskap er sterkt inspirert av anime og manga.
Denne ble opprinnelig publisert digitalt på baen.com i 2013.
Happy Birthday, Dear Jesus av Frederik Pohl er satt i en fremtid hvor julehandelen har blitt helt ekstrem. Der møter vi en butikksjef som blir forelsket i den nyansatte blondina. Og det blir litt gnisninger da han liker den kommersielle julen de fleste har, mens hun og familien hennes følger den tradisjonelle julen.
Frederik Pohl har lang erfaring fra science fiction. Helt siden hans første novelle på 30-tallet har han skrevet bøker og redigert blader, alt i science fiction sjangeren.
Denne ble først utgitt i novellesamlingen Alternating Currents i 1956.


Shepherds and Wolves av Sarah A. Hoyt handler om en nonne og om hva det vil si å være et menneske, enten man er klonet eller ei.
Sarah A. Hoyt er en fantasy og science fiction forfatter. Jeg har kun lest noen noveller av henne, men hører mye bra om Darkship-serien hennes.
In the Spirit of Christmas av Tee Morris tar for seg det store spørsmålet: Hva hvis en steampunkversjon av ghostbusters blander seg inn når Ebenezer Scrooge får besøk av de tre julespøkelsene?
Tee Morris kjenner jeg ikke til fra før, men hører at han skal være et stort navn innenfor podcast-miljøet.
Denne ble først publisert digitalt av Imagine That! Studios 9. desember i 2012.
Wormhole Magic av Marianne Plumridge er satt ganske mange år inn i fremtiden. Folk har glemt julen, men på månebasen finner en ung mann en eldgammelbok hvor jul er nevnt. Snart står en diger skjeggete mann, kledd i rødt og uten romdrakt, utenfor basen.
Marianne Plumridge kommer fra Australia og er først og fremst en kunstner, kjent for å male roboter i natur, kosmiske hvaler og romskip, men tar seg også tid til å skrive en novelle nå og da.
Dette er en redigert utgave av en historie som ble publisert digitalt på hjemmesiden til Infinity Plus i 2004.
A Christmas in Amber av Scott William Carter forteller oss om den julen da en diger asteroide er på vei mot jorden, og noen få heldige blir evakuert i romskip.
Scott William Carter har skrevet ti bøker og over femti noveller. Jeg har ikke lest noe særlig av ham tidligere, men hører at en av hans nyeste bøker, The Ghost Detective, skal være bra.
Denne ble først utgitt i magasinet Analog, desemberutgaven i 2005.


Space Aliens Saved My Marriage av S.N. Dyer er litt vanskelig å beskrive. Tenk deg alle de villeste historiene fra den mest tabloide tabloidavis mikset i hop til en historie, krydret med bittelitt jul.
S.N. Dyer er kjent for å ha skrevet veldig mange hysterisk morsomme historier innenfor fantasy og science fiction. Desserre har Dyer nå sluttet å skrive, og har satset på en karriere innenfor medisin.
Denne ble først utgitt i Asmiov's Science Fiction Magazine, desemberutgaven i 1990.


Zwarte Piet's Tale av Allen Steele er satt på en ganske så nykolonisert Mars, og forteller om innføringen av juletradisjonene der.
Allen Steele er en forfatter jeg ikke kjenner så godt, men ifølge  biografien så har han vunnet veldig mange premier for sine noveller og bøker.
Denne ble først utgitt i magasinet Analog, desemberutgaven i 1998.


How Thorvald The Bloody Minded Saved Christmas av Esther Friesner handler om den danske vikinging Thorvald, som etter et langt liv med å være krigersk og sur, møter ånden til en helgen og lærer seg juleglede. På et vis.
Esther Friesner har skrevet mange bøker og noveller, både science fiction og fantasy. Jeg har blant annet lest tre novellesamlinger hun har vært redaktør for: Chicks in Chainmail, Did You say Chicks..? og Chicks and Chained Males. Det burde du også ;-)
Denne ble først utgitt i novellesamlingen Fabulous Whitby i 2008.


Julian: A Christmas Story av Robert Charles Wilson er satt i en fremtid hvor teknologien har gått bakover, og kirken styrer med jernhånd.
Robert Carles Wilson kjenner jeg ikke så mye til. Han er en kanadisk science fiction forfatter.
Denne ble utgitt som en chapbook i 2006.#julekalender #jul #novellesamling #antologi #fantasy #sciencefiction #baen

2 kommentarer

Oslofru

21.12.2014 kl.09:28

Hoppas du får en underbar 4e advent :) <3

Anders

21.12.2014 kl.15:37

Oslofru: Takk for det. God søndag :-)

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits