Julekalender 14. desember

Bak dagens luke finner vi: En fantastisk jul!Det er søndag igjen, og masse god tid til å lese, så da tar vi en ny novellesamling. Denne er satt sammen av Kevin J. Anderson, en av mine favorittforfattere. Han har skrevet veldig mye forskjellig innenfor fantasy og science fiction. Han har skrevet bøker i Star Wars universet og X-files, men er kanskje mest kjent for Dune bøkene han har skrevet sammen med Brian Herbert, sønnen til Dune-skaper Frank Herbert.

Han skriver i forordet om da han og flere av hans forfatterkolleger var unge og fattige, før de fikk suksess. De brukte å samles like før jul, spise lasagna som han hadde laget etter en gammel familieoppskrift, for så å lese historier for hverandre. Flere av disse historiene skal være med i denne samlingen. Jeg har kjøpt den på kindle, men det skulle ikke forundre meg om den er tilgjengelig på iTunes også. Og selvsagt finnes den i pocket.

Innhold:

A Christmas Caroler av Kim Antieau er en kort liten spøkelseshistorie. Antineau er en forfatter jeg ikke kjenner noe til, og utifra bibliografien hennes på fantasticfiction.co.uk så skriver hun mest ungdomsbøker for jenter. I hvert fall virker det slik utifra titlene og bokomslagene.
Jukebox Gifts av Dean Wesley Smith handler om en bareier med en magisk jukeboks som gir vennene sine en utrolig julegave.
Jeg har lest en del bøker av Dean Wesley Smith tidligere, hovedsakelig Star Trek og har så langt likt dem alle.
Denne ble først publisert i The Magazine of Fantasy & Science Fiction, januarnummeret i 1994
Santa Claus is Coming to Get You! av Kevin J. Anderson gir oss et lite julegrøss når to gutter får det for seg at nissen spiser slemme barn. Så når de setter ut melk og kjeks til julenissen på julaften, er det stryknin i melken og rottegift i kjeksene.
Denne ble først publisert i høst/vinterutgaven av Deathrealm i 1991.


Foreign Exchange av Nana Kiriki Hoffmann handler om en meget ubehagelig julegjest som man ikke kan bli kvitt uten å risikere intergalaktisk krig. 
Nina Kiriki Hoffman er en forfatter jeg ikke kjenner til, men hun skal være en premiert forfatter innen fantasy og grøssersjangerene.
Denne ble først publisert i The Magazine of Fantasy & Science Fiction, augustutgaven i 20013.


The Wereyam av Kent Patterson er en veldig kort og ganske sprø novellen om en fyr som blir forvandlet til et jams-monster. Jams som i den tropiske rotfrukten.
Kent Patterson er også en helt ny forfatter for meg. Et kjapt google-søk fortalte meg at han er en hockey-spiller, men jeg tror ikke helt det er samme mann.
Denne ble først publisert i The Magazine of Fantasy & Science Fiction, desemberutgaven i 1994.Nutball Season av Kristine Kathryn Rusch er en skikkelig julefortelling. En sliten politimann blir på lille julaften oppsøkt av en gamling i nissedrakt som sier at frøken Billings har truet med å skyte ham hvis han lander på taket hennes neste dag. 
Kristine Kathryn Rusch er en god forfatter som jeg har lest en del bøker av, hovedsakelig Star Wars og Star Trek.
Denne ble først publisert online på scifi.com 24. desember i 2003.
These Halls av Kathy Oltion er en litt trist historie om en renholder og et juleselskap. 
Kathy Oltion er en forfatter jeg ikke kjenner fra før av, men ifølge onkel Internett har hun skrevet en god del Star Trek-bøker.
My Favorite Christmas av David Farland er en hjertevarm fortelling om julen da den noe spesielle krigsveteranen onkel Ed er på besøk.
David Farland er også en ukjent forfatter for meg. Helt til jeg spurte tante Internett og fikk vite at det var et pseudonym for Dave Wolverton, og han kjenner jeg. Han har blant annet skrevet Star Wars-bøker, den mest kjente er kanskje The Courtship of Princess Leia.
Denne ble først trykket i novellesamlingen Christmas Forever i 1993.One Last Gift av Jerry Oltion handler om et mystisk flykrasj hvor det ser ut som om flyet har fått et reinsdyr i turbinen...
Jerry Oltion er også en ukjent forfatter for meg. Det er jo noe av det beste med slike novellesamlinger; man blir kjent med nye forfattere. På nettet ser jeg at også han er kjent for Star Trek-bøker. Jeg aner et lite mønster.
Denne ble først publisert i magasinet Pulphouse, desember i 1991.Popcorn for Christmas handler om en politimann som blir kjent med en vakker ung dame på en julefest ved likhuset. Jeg sier ikke mer, men de fleste skjønner vel tegninga?
Debra Gray De Noux og O'Neil De Noux kjenner jeg ikke til. De høres franske ut, men er fra New Orleans. Hun har skrevet mange noveller mens han har skrevet flere bøker, mange i krimsjangeren.
Denne ble først publisert i Romantic Interludes Magazine, vinterutgaven i 1994.
(har dessverre ikke klart å finne noe bilde)
Christopher's Crummy Christmas av Kristine Kathryn Rusch er en søt liten historie om sønnen til Julenissen som er sjalu fordi faren alltid jobber på julaften.
Denne ble først publisert i speiderbevegelsens blad Boy's Life, desemberutgaven i 1989.Dead Snow av Kent Patterson er en litt mørkere fortelling om en eldre lærer som prøver å komme seg hjem en fredag like før jul
Inquiring Minds Want to Know av Rebecca Moesta er en fortelling på vers om en reporter som besøker nissen for å finne sensasjonelle nyheter.
Rebecca Moesta er kona til Kevin J. Anderson. Hun har skrevet flere bøker både alene og sammen med mannen sin, mye av det innenfor Star Wars.
The Jolly Old Boyfriend av Jerry Oltion. En julekveld dukker spøkelset til en ekskjæreste opp, i nissedrakt og med gaver.
Denne ble først publisert i Analog Magazine, desemberutgaven i 2009.Cold Comfort av Ray Vukcevich er en fremtidsfabel om kunstig intelligens. En fryser ringer opp en reparatør for å fortelle at noen har drept og partert eieren, og lagt ham i fryseren. Men er det faktisk den kunstige intelligensen til fryseren som ringer? Er det en spøk eller morderen selv som vil tilstå? La oss kjøre en Turing test.
Ray Vukcevich er en fantasyforfatter som er kjent for sin humor.
Denne ble opprinnelig publisert i The Magazine of Fantasy & Science Fiction,juliutgaven i 2007.LaZelle Family Christmas av Nina Kiriki Hoffman gir oss et innblikk i juleforberedelsene til en familie med magikere.
Denne ble først publisert i Tomorrow Speculative Fiction, desemberutgaven i 1993
The Christmas Noun av Larry Correia sies å være en kladd til en kommende julefortelling han jobber med. Ho ho ho, så crazy den er med billionæren McScrouge, en skummel bok av menneskeskinn, Chutulu og The Anti-Clause. Men Hulk Hogan får en fin jul til slutt. Denne burde han skrive. Den er jo helt rå!!
Larry Correia er en av mine favoritt-forfattere. Jeg har kost meg mye med hans Monster Hunter-serie.
The Ghost of Christmas Always av Kevin J. Anderson er en fortelling om Charles Dickens. Charles blir oppsøkt av et spøkelse som viser ham hans fortid, nåtid og fremtid. Høres det kjent ut?
Denne ble også opprinnelig publisert i Pulphouse Magazine, desemberutgaven i 1991.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits